Mięso wieprzowe, wołowe lub drobiowe stanowi nieodłączny element kuchni polskiej od bardzo dawna. Nasze babcie i ich babcie przyrządzały od święta wspaniałe potrawy, które po dziś dzień zachwycają wszystkich smakiem i kompozycją. Bo każde mięso ma w sobie pewną szlachetność, nawet, jeżeli składa się na danie pospolite lub mało skomplikowane. Mięsem karmili nas rodzice i my sami karmić nim będziemy nasze dzieci, które zasługują na to, by poznać ten wspaniały smak. Zyskujący na popularności wegetarianizm czy weganizm nie sprawia, że w menu restauracji pojawia się mniej pozycji zawierających mięso zwierzęce. Ukłon w stronę osób stroniących od wyrobów mięsnych uwidacznia się w postaci dodanych do menu pozycji pozbawionych wieprzowiny, wołowiny, drobiu oraz ryb. Ale dania mięsne zniknąć nie mogą, bo są uwielbiane przez wielu ludzi.

Karczma rybna Rybaczówka zachęca wszystkich turystów, podróżnych i urlopowiczów do zakosztowania wielu specjałów przygotowanych na bazie ryb, których w tym rejonach nie brakuje. Pyszne dania z sandacza, flądry, dorsza czy halibuta stanowią punkt obowiązkowy wszystkich osób, które przybywają nad morze, by cieszyć się ze świeżego powietrza i pięknych widoków. Nie zjeść pysznej ryby podczas pobytu na wybrzeżu jest niewyobrażalnym błędem, który na szczęście rzadko jest popełniany.

Jednak Rybaczówka nie tylko daniami rybnymi powitać może wszystkich gości. Nie każdy bowiem może przepadać za charakterystycznym smakiem ryb i nie każdy musi również lubować się w jedzeniu dań mącznych. Dlatego propozycja naszego menu nie mogła obejść się bez doskonałych potraw opartych na wieprzowinie i drobiu. Filet z kurczaka nadziewany szpinakiem, podawany w sosie z sera bursztyn i rozmarynu w towarzystwie pikantnego ryżu z pewnością przypadnie wielu osobom do gustu. Nadziewana kaszanką polędwica wieprzowa serwowana z kaszotto z kaszy pęczak i grzybów leśnych również znajdzie swoich zwolenników, którzy rozpłyną się nad smakiem tego dania. Tradycjonaliści znajdą ukojenie w objęciach karkówki z grilla w ziołach, czosnku i musztardzie, która paraduje na talerzu z grillowanymi warzywami z rzodkiewkowym pesto oraz pieczonymi ziemniakami.

Mięsożercy nie będą zawiedzeni odwiedzeniem Rybaczówki. Dania rybne dostępne w naszym menu, to pozycje sztandarowe, które stanowią o sile karczmy, ale tradycyjne mięsa również znajdują swoje miejsce w jadłospisie. Aromatyczne potrawy są doskonałym sposobem na nabranie sił po długiej wędrówce po okolicznych szlakach turystycznych i zapewniają energię do działania na resztę dnia.