Nie zawsze obfitość pozycji w menu restauracji stanowi i o jej wysokiej jakości i dobrym smaku serwowanych dań. Często jest wręcz odwrotnie – zbyt duża ilość przyrządzanego jedzenia, które pochodzi z innych rejonów świata wpływa na obniżenie jakości i sprawia, że jedzenie nie jest smaczne. Najlepsze restauracje ograniczają swoje menu do kilkunastu dań, co zawsze wychodzi na dobre samemu lokalowi, jak i gościom, którzy są zadowoleni ze zjedzonych posiłków.

Karczma rybna Rybaczówka dokłada wszelkich starań, by osoby decydujące się na zjedzenie obiadu w tym miejscu nie mogły narzekać na jakość oferowanych dań. Dlatego właśnie menu restauracji nie jest rozbudowane o wszystkie kuchnie świata, a skupia się bardziej na specjalnościach regionalnych, którymi są dania rybne. Świeże i smaczne ryby w Świnoujściu powinny być standardem, jednak nie wszędzie można zjeść sandacza, halibuta czy łososia, który nie był mrożony. W Rybaczówce rzeczywistość jest zupełnie inna.

Mimo menu, które nie zawiera w sobie dziesiątek dań z różnych zakątków świata, w Rybaczówce każdy znajdzie dla siebie danie idealne, któremu nie będzie można się oprzeć. Przede wszystkim osoby stroniące od mięsa mogą zjeść tutaj pyszny posiłek z warzywami, ryżem lub wyrobami makaronowymi. Wegetarianizm jest coraz bardziej popularny, dlatego pozycji w jadłospisie dla osób nie jedzących mięsa nie mogło zabraknąć.

Jednak i mięsożercy poczują się w tym miejscu, jak w raju. Dania mięsne opierają się klasykę, czyli mięso wieprzowe oraz kurczaka i podawane są z ziemniakami, kaszą, warzywami oraz pysznymi sosami, które podkreślają smak mięsiwa. Jednak to dania rybne stanowią największą atrakcję karczmy. Flądra, halibut, sandacz czy dorsz grają tu pierwsze skrzypce i spotkać je można w różnych konfiguracjach, które swoim bogactwem smaku uruchamiają kubki smakowe każdego gościa restauracji.

Również najmłodsi, którzy tak bardzo nie lubią walki z ościstymi kawałkami ryb, znajdą dla siebie pozycje idealne. Naleśniki ze słodkim nadzieniem będą doskonałą dla nich zachętą, filet z dorsza może sprawić, że pokochają dania rybne, a w przypadku niechęci do nowości czy słodkości sprawdzi się filet z kurczaka, który dzięki idealnemu doprawieniu pokrzepi młode ciało.

Jedzenie samo w sobie jest przyjemnością, do której nikogo zachęcać nie trzeba. Jest to nie tylko potrzeba naszego ciała, od której zależy życie i funkcjonowanie na co dzień, ale przede wszystkim sposobność do dostarczenia sobie niezapomnianych wrażeń. Nie zawsze ma się ochotę na eksperymentowanie ze smakami i nie zawsze pragnie się zjeść coś, co każdy ma w zasięgu ręki w każdym dniu swojego życia. Wyjazd nad morze zobowiązuje do zakosztowania pysznych dań rybnych, które w nadmorskich miejscowościach smakują wybornie. Takie dania są jeszcze lepsze, gdy przyrządzane są ze świeżych składników, a stosowane przyprawy i dodatki podkreślają ich smak. W Rybaczówce zakosztować można w tym, co jest najlepsze w Świnoujściu i przekona się o tym, każdy kto zawita w progi tej wyjątkowej karczmy.