Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia. Postanowiliśmy ułatwić Państwu organizację przyjęć świątecznych i przygotowaliśmy zestaw domowych potraw, które można u nas zamówić.

Zamówienia świąteczne przyjmujemy do dnia 19.12.2017 pod numerem telefonu: 665-351-192 oraz adresem mailowym: rezerwacja@rybaczowka.swinoujscie.pl.

Przygotowane potrawy odbierać można do dnia 23.12.2017 w Karczmie Rybaczówka (ul. 1 Maja 23, Karsibór) lub na naszym stoisku podczas Jarmarku Bożonarodzeniowego (Plac Wolności, Świnoujście).

ZUPY:
- wigilijny barszcz czerwony czysty – 12pln/l
- wigilijna zupa grzybowa – 18pln/l
PIEROGI itp.:
- z kapustą i grzybami –1,50pln/szt.
- ruskie – 1,30pln/szt.
- z mięsem – 1,60pln/szt.
- krokiety z kapustą i grzybami – 4pln/szt.
DODATKI:
- kapusta zasmażana z cebulą i pieczarkami – 2,00pln/100g
- chutney z czerwonej cebuli z rodzynkami – 3,00pln/100g
- surówka z kiszonej kapusty – 2,00pln/100g
- surówka z selera z rodzynkami – 2,00pln/100g
- surówka z białej kapusty – 2,00pln/100g
PRZEKĄSKI ZIMNE:
- śledź w pepperonacie – 40pln/kg
- śledź w śmietanie – 40pln/kg
- śledź w cebuli i oleju – 36pln/kg
- śledź w sosie musztardowym – 40pln/kg
- tatar ze śledzia – 42pln/kg
- ryba po grecku (dorsz) – 55pln/kg
- pasztet świąteczny z suszoną śliwką i czerwonym winem – 35pln/kg
- pieczony karczek z majerankiem i musztardą – 45pln/kg
- pieczony schab nadziewany śliwką/morelą/daktylami 45,00 pln/kg
- bigos staropolski z mięsem, grzybami i śliwką – 40,00 pln/kg
NA SŁODKO:
- pierniczki – 25,00 pln/kg
- keks pełen bakalii – 45,00 pln/szt. (blaszka chlebowa)
- szarlotka 30,00 pln/kg
- sernik z brzoskwinią 30,00 pln/kg

Minimalna ilość porcji danej potrawy (mięsa, zakąski, zupy) to 5 sztuk, 1 kilogram lub 1 litr (nie dotyczy wypieków).

PODANE CENY ZAWIERAJĄ PODATEK VAT.